25 Ekim 2012 Perşembe

İlk Yazımız...

Bugün 25 Ekim 2012. Kurban Bayramı'nın birinci günü. garibveyolcu isimli blog sitemizin ilk yazısını yazıyoruz. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Peki bu sitemizde nelerden bahsedecez, neleri paylaşacaz onlardan biraz bahsedelim:
Günümüzde maalesef hasreti çekilen insanların sayısı o kadar azaldı ki... Ah bir görebilsek, ah bir konuşabilsek  diye hasreti çekilen insanlar şimdi yok gibi. Etrafımızda hep ben ben diyen insanlar dolu. Birbiriyle çekişen, önündekini ısıran arkasındakini tekmeleyen, insanlara diken gibi batan kişilerle çevrildi etrafımız. Böyle kişilerin arasında bunalmamak sıkılmamak çok zor. Peki nasıl ferahlarız? Bahsettiğimiz hasreti çekilen insanları nereden buluruz. Onlar kim?  
Onlar Başta Sevgili Peygamberimiz aleyhisselam olmak üzere Peygamberler aleyhimüsselam, Eshâb-ı kiram efendilerimiz, İslam alimleri ve Evliya-yı Kiram rıdvânullahi teala aleyhim ecmain.
Ama onlar toprak altında. Evet onlar toprak altında. Ama hayatları ortada, yazdıkları kitaplar ortada. İşte bizde bu sitemizde elimizden geldiği ölçüde onların pırlanta gibi nasihatlerinden, hayat hikayelerinden, menkibelerinden bahsetmeye gayret edecez. Dini konularda yazacağımız yazıları hep ehli sünnet alimlerinin yazılarından sözlerinden nakletmeye, kendi bozuk sözlerimizi bu pırlantaların arasına karıştırmamaya dikkat edecez. İnsan onların hayatlarını öğrenince sözlerini okuyunca kendinden iğrenmeye başlıyor. Onlar mı insan biz mi insan demeye başlıyor. Onlar birer güneş gibi. Onların her birisi bu dünyadan birer birer ayrıldıkça dünya biraz daha kararıyor biraz daha kararıyor biraz daha kararıyor.
İşte onların hayatlarını öğrenirsek onları çok sevecez. Onları sevenler için de çok büyük müjde var:
"Kişi sevdiğiyle beraberdir."
Seven sevdiğine tâbi olur. Seven sevdiğinin hâli ile hallenir. 
İnsan şu dünyada öyle yaşamalı ki ayrıldığında iyi bir iz bırakmalı.
Yâdında mı doğduğun anlar
Sen ağlardın gülerdi âlem
Öyle bir ömür sür ki mevtin
Olsun sana hande ellere mâtem
 
Ne güzel söylenmiş değil mi. Şu dünyadan ayrıldığında diyor eller ağlasın sen gül. 
Bu alemde hoş bir sadâ bırakmak, yeri doldurulamaz bir insan olmaya çalışmak gerek. İnşallah bizler de o insanlardan oluruz.

Yine bu sitemizde güncel konular, tarih ve edebiyatla ilgili yazılar, tıp öğrencisi olmamız hasebiyle sağlık konuları gibi ilgi alanımızda olan ve sizlerin de istifade edebileceğini düşündüğümüz konulardan bahsetmeyi planlıyoruz. İnşallah muvaffak oluruz. 

Tüm garibveyolcu sitemizin takipçilerinden dua bekler hepinize hayırlı bayramlar dileriz:))

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder